(1895 ~ 1976)  Болестта струва скъпо Съвременният цивилизован човек -

...
(1895 ~ 1976)  Болестта струва скъпо Съвременният цивилизован човек -
Коментари Харесай

Всеки човек е „строител“ на характера си и пазител на собственото си здраве и самочувствие ♥ Пол БРЕГ

(1895 ~ 1976) 

Болестта коства скъпо

Съвременният цивилизован човек - това е най-слабото създание на земята и нито едно от Божиите създания не нарушава естествените закони по този начин, както го прави човекът; нито едно създание не се храни по този начин невъздържано, както актуалният човек! Бих желал да разберете, че индивидът няма правото да нарушава естествените закони. С това той унищожава единствено себе си. Може ли той да промени закона за земното привличане и да скочи от 25-тия етаж без да се убие? Разбира се, че не. Това със същата мощ се отнася и за естествените закони на храненето. Човекът повярва в изгодата от невитаминозната, безжизнена, мъртва цивилизована храна, която обаче го докара до това извънредно физическо положение. Той по този начин доверчиво се поддава на пропагандата, заливаща го под формата на препоръки за здраве и дългоденствие. А заболяването коства скъпо.

Кой дава повече от всичко пари за лекари, болногледачки и интервенции? - Ние.

Кой харчи голямо количество пари в битката за здраве? - Ние.

Кой основава фондове за битка с заболяванията, които единствено дотягат на хората? - Ние.

Кой има повече от всичко друго лечебни заведения, санаториуми, клиники, оздравителни домове? - Ние.

Кой пилее големи средства за реклами на оздравителни медикаменти във вестници, списания, по радиото и малкия екран? - Ние.

Кой приема голям брой таблетки от рода на аспирина и другите така наречени болкоуспокояващи? - Ние.

Човешкият организъм, индивидът, самичък може да прави чудеса. Като не се задоволява с същинските достижения на естественото хранене, упражненията и гладуването, които сами по себе си са чудеса, той желае да изследва още неизученото.

Да се следват естествените закони не е мъчно. Хората, които страдат от доста заболявания и прибързано са се състарили, желаят да намерят бърз и лек път към здравето и младостта. Запомнете, че вие би трябвало да заслужите здравето си! Вие не можете да го купите, нито някой може да ви го продаде. Аз владея прелестно здраве, усещам се жизнен и деятелен, тъй като съм изучил естествените закони и ги съблюдавам. Естественото хранене, прочистването на организма посредством недояждане, физическите извършения - всичко това води към дълъг живот.

Борба с настинките и хремата

Не е нужно да споделям какъв брой мъчно и неприятно се живее, когато настинем. И в случай че това се е случило, не обвинявайте единствено природата. Ако имате хрема, мощно главоболие, тъпи болки в цялото тяло и се чувствате извънредно, не обвинявайте Природата и не мислете, че това е от мокрите ви крайници, от простуда или от студения въздух. И също така в никакъв случай не казвайте:,,Простудих се “. Най-точното название на всички сходни феномени е „ Остра лечебна рецесия “. Причината е в това, че живеейки в изискванията на усложняваща се цивилизация, ние сме изгубили прекалено много от естествените си инстинкти, с цел да запазим вътрешната си непорочност. Защото, по някои физиологични аргументи, които за нас са безусловно необясними, виталната мощ вътре в нас изхвърля остатъците и токсичните материали и освобождава организма ни от тях благодарение на,,остра лечебна рецесия “, т.е. хрема. И не мислете това за вирус или заболяване, разберете, че в тази ситуация виталната мощ работи за вас.

Ако сте в съюз с Природата вие ще й съдействате за прочистването. И в този момент, когато към този момент знаете, че това е единствено остра рецесия, не пречете на този развой, а незабавно започнете недояждане! Защото Природата знае по-добре какво да направи за вас. А вие какво да вършиме? Веднага си легнете. В живота на индивида няма нищо по-важно от личното му здраве и живот, по тази причина оставете всичко в ръцете на Природата и бързо в топлото легло. Прекратете всякакво хранене, в това число плодови и зеленчукови сокове. През несъмнено време пийте огромно количество гореща дестилирана вода с малко мед и лимонен сок. И нищо повече! Следете за положителното проветряване, за непрекъснатия приток на чист въздух в спалнята ви, не четете, не включвайте радио и тв приемник. Просто спете и почивайте. Не изразходвайте скъпоценната си сила в диалози с другари и родственици. Изолирайте се изцяло!

Колко дълго да се гладува по време на лятна или зимна прочистваща рецесия? Тези рецесии могат да се случат когато и да е на годината; само че най-често са през студа. В множеството случаи 3 дни са изцяло задоволителни, с цел да се вдигнете на крайници, само че от време на време може да е нужна седмица или дори 10 дни. Не се тормозете за това. След такава прочистваща рецесия сами ще откриете, че здравето ви е станало по-добро; в случай че работите дружно със виталната си мощ ще изведете от организма си голямо количество вътрешни токсини. И на първо място, не изпадайте в суматоха. Природата е мъдра и прозорлива, тя знае по-добре от вас какво ви би трябвало.

Ако вярвате и разчитате на Природата - то вие ще работите дружно с нея. Аз съм отгледал 5 деца. Когато те настиваха, постоянно съм ги карал да остават в леглото - за отмора и апетит. След няколко дни те се оправяха от тази прочистваща рецесия и още веднъж бяха здрави. Моите 12 внука също следват тази стратегия, а в този момент и 8-те ми правнука.

На множеството хора този способ наподобява прекомерно елементарен. Струва им се, че те наложително би трябвало да вършат нещо, освен това постоянно са преизпълнени със боязън. Никога не изпадайте в суматоха, даже и да ви се коства, че Природата прекомерно дълго работи за вашето пречистване и здраве. Майката Природа по-добре знае и тя ще ви преведе през всякаква рецесия, тъй като тя е естественият доктор.

Всеки човек би трябвало да се отнася към здравето си с толкоз по-голямо внимание, колкото повече стартира да схваща организма си. Той би трябвало да резервира своя организъм в положение на най-хубаво здраве, което е по-важно от познаването на кой и да е различен бранш на науката.

Всеки човек е „ строител “ на характера си, само че и страж на личното си здраве и самочувствие.

Създавайки индивида, Природата му е дала изумителен разсъдък и мощ, с цел да употребява ловко за здравето си така обилно дадените му естествени сили. Гладуването - това е единствено един от пътищата, водещи при естественото здраве. Природата ни дава просто прочистващо средство. Ние би трябвало единствено да желаяме да бъдем дружно с Природата и да сложим живота си в сходство с нейните ненарушими закони. И с помощта на естествения метод на живот ще можем да доведем да най-високо съвършенство нашите физически, умствени и духовни благоприятни условия.

От: „ Чудесата на гладуването “, Пол Брег, превод Димитър Ковачев, изд. „ Колор Принт “, 1993 година
Снимка: Paul Chappuis Bragg (1895-1976) 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР